Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op keuken.startpagina.nl

deur op deur - sleepdeur

 • Pia

  Hallo,

  Ik twijfel tussen twee inbouw koel/vries combinaties van Bosch

  (KIS 34A50 en KIS 34A20 IE) maar wat is eigenlijk het verschil?

  Het enige verschil dat ik kan ontdekken is dat de ene een deur-op deur heeft en de ander een sleepdeur. Ik heb geen idee wat dat voor systemen zijn.

  Kan iemand mij uitleggen wat dat inhoudt?

  Alvast bedankt!

 • JPS

  Bij deur-op-deur wordt de ‘buitendeur’ die in de stijl van de keuken is op de koelkastdeur geplakt en scharniert de koelkastdeur dus. Bij een sleepdeur hebben beide deuren een scharnier en bewegen tov elkaar bij het open en dicht doen. Ze worden door een sleepsysteem bij elkaar gehouden, maar moeten tov kunnen bewegen.

 • Pia

  Dank je JPS!

  Is het ene systeem beter dan het andere? Duurzamer oid?

  (Het type met de sleepdeur is wel iets duurder)

  En wat is bijvoorbeeld praktischer als het apparaat op den duur vervangen moet worden?

 • JPS

  Poeh, duurzaamheid en eenvoud van vervangen moet je aan de keukenexperts vragen, ik ben slechts gebruiker. Wij hebben voor een deur-op-deur gekozen omdat we dit mooier vonden open en sluiten en het leek ons minder kwetsbaar.

 • marcel

  hoi pia

  je kan beter voor een deur op deur systeem kiezen werkt beter en schanieren van de koekast zijn steviger en het voor komt krom trekken van je keuken kast deur

  en vervangen van je koelkast in de toekomst is geen probleem

  succes met je keuze

  een keuken monteur

 • Joost

  Deur op deur is degelijker en steviger. Simpel zat.

 • janet

  Als het goed is zal een deur-op-deur mechanisme nooit op een kier blijven staan, hij trekt zich ahw zelf dicht dwz vanaf de laatste 20 graden. Persoonlijk vind ik deur op deur veel fraaier en de scharnieren zijn veel beter van kwaliteit dan bij sleepdeur. Alleen is de keuze bij deur op deur nog wat beperkt tov sleepdeur.

 • Pia

  Bedankt zover allemaal!

  Marcel, je schrijft over kromtrekken van (als ik het goed begrijp) de kastdeur bij sleepdeur?

  Waarom gebeurt dat dan en waarom niet bij deur op deur?

 • Joost

  Pia,

  Ik kan mij voorstellen dat een hardboard-deur kan kromtrekken als hij vochtig wordt. Veel deurtjes zijn tegenwoordig van MDF dat redelijk tegen b.v. damp kan. Bij d-o-d is de plaat meer gefixeerd op de deur en heeft zo meer steun/stevigheid.

  Overigens, ik heb nog nooit een kromme sleepdeur gezien… ik zou als ik jou was altijd voor d-o-d kiezen, is veel degelijker.

 • marcel

  nooit een krome sleepdeur gezien? is vaak bij folie deuren het geval na een jaar of 3 en ze gaan door hangen of de schanieren gaan schuiven los zitten en moet na verloop van tijd altijd na gesteld worden dus daarom deur op deur systeem